lørdag 25. februar 2017

Baksidetekst og illustrasjonsbilder

Opprinnelig så vi for oss at vi ikke trengte å gjøre annet med baksideteksten enn å oppdatere noen detaljer og adresser. Dette var også noe som redaksjonskomitéen skulle ta seg av. Dette skjedde ikke og oppgaven måtte undertegnede løse, med god hjelp fra ektefellen.

Teksten fra 1999 forelå ikke digitalt så den ble skannet og gjort redigerbar. Ved gjennomlesing kom vi over altfor mange uriktige opplysninger, blant annet om salg av fiskekort, dammer som drikkevannskilder, serveringssteder og turisthytter.

Mange formuleringer ellers i teksten valgte vi å forenkle og noen avsnitt ble kortet ned for å gi plass til nye. Dette resulterte i at nummerhenvisningen fra kartsiden måtte endres og deretter kontrolleres.

Den opprinnelige fotografen og naturelskeren ga oss nye, flotte bilder.

Omslagssidene hører også til her. De ble laget på nytt, med nytt bilde og oversiktskart og her ble det plass til en liten tekstdel som forklaring til publikum. Det er flere måter et omslag kan utformes på og mulige alternativer ble nøye vurdert.



Det var kartfirma Anders Fossøy som lagde de trykkeklare PDF-filene med inDesign. Det var mange runder med justering og korrekturlesing før vi var i mål.


Innlegget er under revisjon